Melanzana Parmagiani
CookingBrothers
Home Blogs Vis Vlees Vegetarisch Gevogelte Tips Contact
“Melanzana Parmagiani is voor ons echt een familie-recept. Bijna elke zondag was dit het gerecht wat onze vader klaarmaakte. Heel het gezin vond het heerlijk. Ook was dit vaak het gerecht wat op verjaardagen werd klaargemaakt. Omdat het bij iedereen in de smaak viel willen wij dit graag met jullie delen. Alvast eetsmakelijk”
Voorbereiding

Snijd de gewassen, ongeschilde aubergine in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Leg ze naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uurtje liggen. Het zout onttrekt vocht aan de aubergine, en vermindert de bittere smaak. Dep de plakjes droog met schoon keukenpapier. Haal de plakjes door de bloem, en bak ze in een koekepan met voldoende olijfolie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Zorg dat de olie goed heet is, zodat de plakjes niet te veel olie opnemen. Vul de olijfolie bij als er niet meer genoeg in de pan zit. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.

Snijd het mozzarellakaasje in dunne plakjes.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 grC.

Nappeer een ovenschaal met de tomatensaus, en leg er de helft van de aubergineplakjes op. Doe hier de helft van de resterende tomatensaus over. Leg daarop de helft van de mozzarellaplakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Herhaal dit nog een keer.

Zet 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.

Serveren

Lekker om het samen met een ciabatta  te eten.

Benodigdheden