Spaghetti All ‘Aglio
CookingBrothers
“Spaghetti all’aglio het heerlijke, simpele pasta recept van Italië. Alvast eetsmakelijk”

 

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in royaal gezouten water.

Pellen en met het blad van je mes pletten. Maak de chilipeper schoon, verwijder desgewenst de zaadlijsten en snijd in ringetjes.

Verwarm tweederde van de olijfolie in een steelpannetje en laat hierin de knoflook zachtjes een paar minuten fruiten zonder te kleuren.

Voeg de chilipeper toe en laat nog een minuut zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.

Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan, samen met het kookvocht en de knoflook-peperolie.

Zet de pan op laag vuur, voeg de resterende olijfolie en de peterselie toe. Warm het geheel nog dertig seconden door terwijl je voortdurend omschept. Serveer direct.

 

Serveren

Wijntip: Lekkere droge witte Italiaanse wijn

Benodigdheden
Home Blogs Vis Vlees Vegetarisch Gevogelte Tips Contact