Tips & Tricks
Home Blogs Vis Vlees Vegetarisch Gevogelte Tips Contact
CookingBrothers

Tips & Tricks

 

 

 

 

 

 

Pasta tip 1

 

Gebruik bij het koken van pasta een ruime pan met deksel en hanteer voor elke 100 g pasta 1 liter water en 1 theelepel zout. Om pasta al dente te koken kun je 1 tot 2 minuten aftrekken van de kooktijd die op de verpakking is aangegeven. Roer om plakken tegen te gaan de pasta even door met een vork (olijfolie toevoegen aan het water heeft geen zin: olie blijft drijven) en blijf erbij, want pasta heeft aandacht nodig.

Pasta tip 2

 

pasta perfect al dente te koken: "Houd de kooktijd aan die op de verpakking staat, bijvoorbeeld 8 minuten. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe. Laat de pasta 3 minuten koken. Doe het vuur uit, houd het deksel op de pan. Laat de pasta nu doorgaren voor de tijdsduur die op de verpakking staat, bijvoorbeeld 8 minuten. Deze pasta is altijd perfect al dente en je hoeft er niet eens over na te denken of voor te proeven. En de pasta plakt niet."